Bij het stoppen van Biomedbiblog

Laat een reactie achter

Via Ronald zag ik dat Biomedbiblog stopt: daar moest ik wel even van slikken.  Ik begrijp het wel, maar het is evengoed erg jammer dat het niet gelukt is om voldoende draagvlak te krijgen om het te continueren.

Zo’n groepsblog moet toch getrokken worden door iemand die er veel tijd in stopt: misschien is het gemakkelijker om gemotiveerd te blijven als je het op persoonlijke titel doet.
Ik ben er -met toestemmming van het bestuur-  mee begonnen in 2006, toen ik eigenlijk al niet meer volledig als medisch bibliothecaris werkte, vandaar dat ik er op een gegeven moment ook mee ben gestopt, in de hoop dat er intussen voldoende mensen meededen om het voort te zetten.
Annie heeft nog erg haar best gedaan -naast haar eigen blog-, maar ik kan me voorstellen dat het teveel wordt als er te weinig draagvlak bij de anderen, en met name het bestuur, is.

Je ziet wel een trend op dit moment:  dat er minder geblogd wordt, hoewel er her en der na een dip weer een ‘doorstart’ te constateren is. Ook de medische blogs van de beginjaren zijn nog wel actief maar veel minder dan toen:  ik volg ze nog vanuit mijn ooghoeken.  MGAS Leuven (Jens de Groot) publiceert gestaag,  het Duitse Medinfo (Oliver Obs) heeft een dip gehad, maar is weer op stoom nu. Privé heb je dan bijvoorbeeld David Rothman en  Krafy Librian: ook even minder maar nu weer langere teksten.
In Nederland hebben we gelukkig DigiCMB -blogt ook minder sinds hij twittert-, de Bibliotheker is erbij gekomen en op eenzame hoogte staat Laika’s.

Volgens mij is er absoluut behoefte aan een algemeen open (bio)medisch platform, zeker omdat Biomediaties nog maar sporadisch tot niet verschijnt en de Surflijsten er ook mee gaan stoppen. Maar misschien kan de group in bibliotheek ning daaraan voldoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s