Op zoek naar een ander Todo systeem

3 Reacties

Remember the milk (RTM) is natuurlijk gedoodverfd als het beste ‘taaklijstjes’ systeem, en’ k heb er  al anderhalf jaar een acount, maar ook daarvoor geldt weer: ik kijk er nooit meer naar …

Hoe komt dat?  Ik heb echt mijn best gedaan :  updaten via Twitter en koppelen aan Gmail kalender, noem het op en ik heb het gedaan, maar heb er vervolgens een frisse tegenzin in gekregen en het laten schieten. Het kan misschien wel weer teveel, en wordt daardoor te ingewikkeld en onoverzichtelijk.

Er moet nu toch echt wat op dat front gebeuren,  want mijn PDA heb ik ook al weggedaan en ik mis overzicht.

Wat zou je willen?

 1. Eenvoud & overzicht
 2. Intuïtieve interface (niet eerst handleidingen moeten doornemen)
 3. In de cloud  (ik werk vanaf veel computers, dus niet gebonden aan 1 locatie of systeem)
 4. Geen tegenzin opwekkend (Outlook valt af)
 5. Searchable (niet iedereen wil in een todo systeem zoeken maar ik wel)
 6. Back-upable (nooit op 1 systeem vertrouwen)

Word, Excel, Outlook, WordPerfect en dergelijke zitten gekoppeld aan 1 computer, vallen af.

Google Docs en Gmail taken lijstjes bevinden zich wel in de cloud & zijn tamelijk  eenvoudig maar ook gekoppeld aan een enkel Gmail adres en ik heb er verschillende:  Google kan daar helemaal niet tegen, dus die vallen af.

Mijn eigen eenvoudige telefoontje heb ik altijd bij me, dat zou ideaal zijn, maar die kun je niet aan de computer koppelen, heeft een te klein schermpje en een te simpel systeem.  En het zit er niet in dat dat snel vervangen  wordt: ook niet dus.  Zo’n biochip zou wel handig zijn eigenlijk: hoef je niet met wat te slepen 😉 .

Zoho planner heb ik geprobeerd: Zoho docs zijn wel doorzoekbaar maar de planner weer niet. Ook raar eigenlijk. op zich is het wel aardig, maar de lijstjes die je er kunt maken, met een soort ‘subtaken’,  kun je regelmatig niet openvouwen. Dat irriteerde me  zo dat ik er mee gestopt ben. Ze geven als alert wel mooi per lijstje een mail: die kun je dan weer forwarden naar je calender, heel handig.

Organize to do ziet er heel aardig, overzichtelijk en eenvoudig uit, maar je kunt er niet in zoeken: dat gaat niet werken voor mij.

Todoist ziet er oppervlakkig gezien simpel genoeg uit, maar kan niet zoeken: valt af.

Toodledo: is overzichtelijk, te sorteren op mappen, importantie, datum, en: is searchable! Alarmeringen per SMS, koppelen aan gamil en agenda’s en zo kan maar hoeft niet. Hummm … dat ga ik eens een poosje uitproberen.
Je kunt een klein beetje de ‘skin’ aanpassen, en het geheel wekt bij mij geen irritatie op.

————

Wat ik me overigens wel afvraag: je geeft een vracht info uit handen … Hoe zit het met de privacy van dit soort systemen? Als je er naar kijkt, zie je dat ze wel een slag om de arm houden: ze garanderen niets en waarschuwen je er ook voor om  confidentiële zaken op het net te zetten:

We may share aggregated information with our partners. This is not linked to any personally identifiable information

Ja dat is de prijs die je betaalt voor gratis programma’s natuurlijk …

Voorlopig ga ik eens vrolijk Toodledoen 🙂

3 thoughts on “Op zoek naar een ander Todo systeem

 1. Ha Dymphie,

  Weer zo´n mooi overzicht. Dank daarvoor. Ik ben ook wel eens aan het testen geweest met RTM en lijstjes in Gmail, maar op een of andere manier kijk ik daar na één dag al niet meer naar. Voor het werk gebruik ik nu Excel, maar zoals je al aangeeft zit je daarmee ´vast´ aan één pc. En evt. privézaken neem je daar dan ook weer niet in op. Wat wel erg handig is dat je met Excel automatisch deadlines kunt genereren voor bepaalde taken.

  Ben benieuwd naar je ervaringen met Toodledo zijn. Misschien moet ik me daarin ook maar eens verdiepen. Voor nu blijft het even behelpen 😦

 2. ik gebruik(te!) RTM, maar ben eens een kijkje gaan nemen op Toodledo en nu toch ook de overstap gemaakt,
  bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s