Twitter en Web 2.0 topics in November 2009

2 Reacties

Bijna einde van het jaar en het het wordt weer tijd voor de lijstjes: je kunt bijv Stemmen op het meest irritante woord. Onze Taal heeft het woord ‘Twitteren’ tot woord voor 2009 uitgeroepen.
We Like Lists Because We Don’t Want to Die zegt Umberto Eco in een Der Spiegel interview. De hype qua lijsten in november was natuurlijk de Twitterlist-optie die eind oktober is uitgerold: die lijsten kunnen erg handig zijn, maar soms hebben we er bedenkingen bij.  Phil Bradley Lists of Twitter users; a few thoughts bijv. Een aantal maakt zich zorgen over de spam mogelijkheden, maar dat is nogal overdreven, want je kunt niet naar een lijst spammen. En dat lijsten niet compleet zijn:  op allerlei manieren worden allerlei zaken toch al getagged en in lijsten bijeengezet gezet, dus waar maak je je druk over.  Aan de andere kant: de lijsten zijn een paar uur uit de lucht geweest, en er wordt toenemend gespammed…

De nieuwe Retweet functie is heel raar: als je op het icoontje klikt, zit de tweet niet in je eigen ‘stream’, maar als je op ‘jezelf’ klikt zie je hem wel. Je kunt de tekst niet wijzigen (wat je vaak wel wilt), dus het nut is erg beperkt. Hinderlijk is het zelfs dat je deze Retweets van ‘friends of friends’ ook krijgt: dat vervuilt je inbox aardig. In de navigatie balk rechts heb je nu ook een link naar die auto-retweets, maar niet naar de handmatige. Gelukkig gebruiken steeds minder mensen de nieuwe optie, en kun je hem uitzetten (per persoon bij degene die je volgt).

Wat ook wonderlijk is: als je ’t Mobiel icoontje bij iemand aanklikt (dat zit daarnaast), krijgt die jouw tweets op diens mobiel, niet jij die van degene die je aangeklikt hebt (wat je zou verwachten). Misbruik loert, maar gelukkig werkt het niet goed 🙂 . Je kunt het wel zelf uitzetten als je berichten krijgt, maar het is me onduidelijk of je daarmee alle berichten uitzet: voor degene die het aangeklikt heeft blijft het  gewoon staan.
Ik had liever een mailknopje onder de tweets gehad: dat heb ik wel eens nodig als ik iemand op iets wil attenderen.

Verder over Twitter:

Web 2.0

Sociale netwerken zijn de nieuwe filters Frankwatching over ambient awareness . Zie ook Social networks as information filters (Headshift) en ik kan t alleen maar beamen.  Why I Wouldn’t Accept $25k To Stop Using Google Reader zegt Louis Gray: ik zou GR ook niet graag willen missen, maar anderzijds is 25K ook niet mis…

In fact, Americans who use such technologies have larger and more diverse “core discussion networks” than those who don’t – and their networks also appear to be more diverse.

De google / zoek items die me opgevallen waren heb ik al gepubliceerd, en de bibliotheekzaken volgen …

2 thoughts on “Twitter en Web 2.0 topics in November 2009

  1. Pingback: Bibliotheken – Publicaties in November 2009 « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s