Google – Zoeken in November 2009

2 Reacties

Google

Google waven was natuurlijk de bezigheid van november (als je nog een Invitatie nodig hebt, geef me een seintje) Mashable heeft tips, en er is een complete online Google Wave Guide uit. 7 Things You Should Know About Google Wave (Educause) geeft een kort en kritisch inzicht en voor starters is er een 2 minuten video: What is Google wave. (en een Google Wave handleiding – Nederlands als wave, dus alleen voor de ‘gebruikers’)
Wie weet gaan we bij ’t volgend jaarcongres wel Waven in plaats van Twittteren:  Google Wave vs Twitter at conferences

Er is veel te doen geweest over Google en de boeken: Google’s digitization of books (CBC news).  Google moet inbinden met boeken-scan project: de Europese boeken worden uit de collectie gehaald  (De Standaard / NRC). Maar dat kon ook nog wel eens goed uitwerken: Will Google survive Google books?

Put the books back where they belong. If they are from the public domain, put the electronic versions into the public domain, equally available to all – including competitors. “Scanned and made available by Google” on the book is appropriate. Print on demand would be a useful and not-evil service. If they are in copyright, give them back to the copyright owners – the publishers and author. By all means, negotiate compensation such as a share of profits to recoup the monies spent on digitization. But the sooner Google is out of the licensing business, the better for tru st in Google. If the works are orphan works, leave this matter with the legislators; join with the Open Contact Alliance to find a solution that will work for everyone.

Zoeken

If there’s one thing that both Google and Microsoft agree on, it’s that search isn’t solved yet <…> What Google has done is introduced a “Just in Time” information economy

2 thoughts on “Google – Zoeken in November 2009

  1. Pingback: Twitter en Web 2.0 topics in November 2009 « Dee'tjes

  2. Pingback: Bibliotheken – Publicaties in November 2009 « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s