NVB09 : Joost Janssen over content integratie

5 Reacties

Joost Jansen van PwC over content integratie. Kennismanagement is op zijn retour: als je de ‘business’ literatuur mag geloven. het ene systeem na het andere blijkt te falen. Maar toch is een goede informatievoorziening en -deling wel essentieel, dat erkennen de meesten wel. Maar hoe dat te bereiken? Benieuwd wat PcW daarover te zeggen heeft. Uit het programma:

KM2M: Kennis is macht, gedeelde kennis is dubbele macht . We bevinden ons in de overgangsfase van kennis- naar netwerkeconomie. Door een overload aan informatie en kennis zien we door de bomen het bos niet meer. We laten ons leiden door onze netwerken want we zijn niet meer in staat om alles wat op ons af komt te consumeren. We realiseren ons meer dan ooit dat onze netwerken meer weten dan wijzelf. De grootte van je kennis is je netwerk. De grootte van je netwerk is je kracht. Hoe ga je met deze wetenschap om in een kennisorganisatie als PwC? Welke rol speelt technologie hierin en hoe voorkom je dat deze ontwikkelingen ‘technology driven’ zijn? Hoe maak je kennisorganisaties klaar voor de ontwikkelingen van morgen?

Joost Twittert ook en heeft een Linkedin profielm waar hij als zin Website Hitsparade invult… nou, dat is weer onverwacht.

Joost aan t woord: eerst over PcW zelf.

Niet alleen  information overload, ook kennis overload: Spin en Plink.

Spin: Smart provider of information & news: persoonlijke nieuwsdienst die ze aanbieden. Betrouwbare informatie, per onderwerp en niet per bron. De attenderingen worden samengesteld door IPers, niet alleen uit Google dus.  Met uitgebreide rapportagemogelijkheden en State of the art technology. Kanalen (hoe je geïnformeerd wordt) mag jezelf kiezen: via e-mail of RSS.

Actueler en relevantere  informatie hebben ze nu dan vroeger.
‘Vroeger’ hadden ze 6 IPers en 60 attenderingen. Nu met 4 mensen  1300 attenderingen. Copyright is afgedekt (neem aan dat ze bedoelen dat ze ervoor betalen). 20.000 artikelen uit 700 bronnen per maand. Database met 5 miljoen titels. Bron bv Factiva maar ook open access.

Iedereen beheert eigen attenderingen: vinkjes aan en uit zetten.  Database met onderwerpen waaruit je kunt zoeken, je kunt ook om nieuwe attendering vragen: profiel in back-office aanmaken.

In de artikelen zelf kun je ook zoeken: de database wordt gevuld  viaFTP verbindingen direct met publishers. Ecobibl heeft er al eens over geschreven.

Nieuwe bronnen toegevoegd in onderhandeling met leverancier. Eigen concept en ontwikkeld door externe partner.

Plink

Pilot met web 2.0 zaken. Screenager komt eraan, generatie Y.  Laat-ie filmpje zien. Blogs,  linkedIn,Delicious etc. Groeit redelijk snel.  Ziet er leuk uit, zou ik ook wel willen.

Waarom wil je zelf zo’n applicatie ontwikkeld? Hebben we niet, is gebaseerd op Connections.

Hummm, interesting … ik ben jaloers…

——

Iedereen gebruikt het, vnl Spin.

Klopt de foto wel? Met bril ziet hij er anders uit.

5 thoughts on “NVB09 : Joost Janssen over content integratie

  1. Pingback: HotStuff 2.0 » Blog Archive » Word of the Day: “kiezen”

  2. Pingback: HotStuff 2.0 » Blog Archive » Word of the Day: “literatuur”

  3. Pingback: Joost Janssen: “Enterprise search, waarom niet en wanneer wel – de PWC casus” #voginip | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s