NVB09 : Verbinden op inhoud (proloog)

Laat een reactie achter

Donderdag 12 november 2009 is er in Ede een groot NVB congres: Verbinden op inhoudzie ook het programma.

De verwachtingen zijn hoog en de web tweepuntnullers zijn geloof ik weer tot de moederkerk teruggekeerd, nu deze een luisterend oor biedt:

  • er wordt ons gratis wifi beloofd en we hebben al een toegangscode gekregen (die mogelijk voor alle deelnemers t zelfde is,  gaat dat lukken?)
  • de hashtag (#nvb09)  is geregistreerd als Twubje: velen snappen niet  precies waarom je daar lid van zou moeten worden, maar de een na de ander doet-ut (nu al 17). Blijkt dat als je op die pagina een Tweet plaatst, er meteen een hashtag aan toegevoegd wordt, (en een krakkemikkige vertaling in engels). Dat kan handig zijn tijdens de conferentie, want die hashtags vergeet je gemakkelijk toe te voegen en je ziet meteen wat de anderen schrijven, ook als ze niet geregistreerd zijn.
  • er komt een twitterfountain: met de bijna 400 collega’s die twitteren zou het kunnen gaan spetteren! Benieuwd welke ze kiezen
  • laten we hopen dat er wel voldoende elektriciteit is: dat is vaak een bottleneck als je veel bloggers wil: die laptops zijn zo leeg en er zijn altijd te weinig stopcontacten
  • een studenten unconference: dat is een leuk idee! Zou je als ouwe-taaie daar naar mogen komen luisteren?

We gaan Bas Haring horen: die heeft een stukje in de laatste IP geschreven (Pile not File)  waar Jos van Helvoort op reageert. Terecht. Ik moest ook erg lachen toen ik las dat Bas’ wel zijn eigen columns op een gestructureerde manier opbergt, want dan kon-ie ze makkelijker terugvinden. Ja, inderdaad, Hallo Haring 😉 . Toch wel benieuwd naar zijn praatje.

En naar A. Keen: die alle Web 2.0 maar niets vind, maar Twitter ineens wel …

Jacqueline zou ik graag willen horen, Josje Calff is natuurlijk ook interessant,  Margiet met “Iedereen kan toch Googlen?”  raakt een snaar, Jeroen is erg goed (k heb pas bij hem een masterclass gevolgd) en Davied is niet voor niets IPer van het jaar,  maar ik denk toch dat ik Track 3:  De Techniek ga volgen.

We zien wel … donderdag in Ede!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s