Bibliotheken, google en zoeken augustus 2009 overzicht

Laat een reactie achter

Hmm, merk dat de animo wat taant. Veel hypes laat ik maar voorbij gaan … Ben aanzienlijk minder aan ’t twitteren geweest en sla veel feeds over: of was er echt minder interessants?
Stanislav heeft via Hyves de gemoederen in elk geval wel flink in beweging gebracht over de privacy / veiligheid op internet: na een paar weken werd het op non-actief gesteld, maar het was wel lachen.

Dit hou ik deze maand over:

Bibliotheek / tijdschriften / boeken

Citaties

  • APA heeft nu een zesde druk en dus moeten we gaan nalopen wat ze nu weer voor futiliteiten hebben gewijzigd en zien of we de filters in Refman moeten passen (pff).  300 pagina’s om te vertellen hoe je een lijstje referenties moet maken …  – en nog wat voorschriften – is toch een beetje absurd, je kunt je zelfs afvragen hoe goed het is als je het zo ingewikkeld gaat opschrijven
  • Mendeley lijkt een zeer interessante optie te worden: moet misschien nog ietsje verder ontwikkeld. Zie ook lifehacker
  • Tot mijn verbijstering kun je nog steeds niet gewoon een behoorlijke direct import doen vanuit Scopus naar RefMan, omdat Scopus alleen in Unicode downloadt en RefMan alleen ANSI inleest … slechte zaak!

Google

I enjoy the massacre of ads. This sentence will slaughter ads without a messy bloodbath.

Internet

Research / Wetenschap

Twitter

  • Twitter had deze maand last van een serieuze DDos: lange tijd bleven allerlei apps niet werken, en het versturen van textberichtjes via SMS lukte niet meer
  • RSS to Twitter is a tool to enable you the ability to send RSS Feeds to your Twitter Account. Ha, in no-time zijn ze er ook weer mee gestopt, jammer wel.
  • 100 Serious Twitter Tips for Academics
  • Een aantal twiteraars hebben ondervonden dat een grote hoeveelheid berichtjes ineens verdwenen was. Wil je ze bewaren, dan heb je hier 10 Ways to Archive Your Tweets (RWW) . Een daarvan is Twistory dat kan toegevoegd worden aan google calender: daarmee heb je meteen en backup van je tweets, en een zoekmachine erop. Nadeel is dat het bij inlezen  maar 1 maand teruggaat: benieuwd of-ie tweets die verdwijnen op de lange duur vasthoudt
  • De zoekmachine in Twitter Search zoekt trouwens maar 2 weken terug! Met recht Real time …
  • Maar dat geeft niet, want een maf onderzoekje zegt dat 40% toch maar pointless babble is, en 37%’ just conversational’ .. hoe zouden ze die uit elkaar houden?

Web 2.0

Zoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s