European Reference Index for the Humanities (ERIH) – quote

Laat een reactie achter

Naar een Europese citatie-index? is een interessante post van Peter van Laarhoven op Weblog I&C.

Van Jeroen Bosman hoorde ik dat  Scopus zich  zich in z’n Arts & Humanities (A&H) uitbreiding van vorige week baseert op de European Science  Foundation (ESF) lijsten,  de European Reference Index for the Humanities (ERIH).

Lezen van de hele log van Peter is aan de bevelen, enkele quotes daaruit:

De bekende citatie-indexen die samen Web of Science uitmaken nemen tijdschriften in andere talen dan het Engels te weinig serieus. Dat is een vrijwel onbetwiste vaststelling. Vooral de geesteswetenschappen hebben er last van, plus delen van de gammawetenschappen. …. De initial lists zijn als pdf-files gepubliceerd, wat het wat lastig maakt om hun inhoud en dekking naar land en taal van publicatie in kaart te brengen. Daarom heb ik ze omgezet en samengevoegd in een grote spreadsheettabel, waarin je simpel kunt filteren op de verschillende gegevens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s