April aan de hand van de tweets

Laat een reactie achter

Wat een maand: Google + zoeken, bibliotheek + citaties, Twitter + Web 2.o heb ik maar in aparte postjes gezet, verder doet april echt wat-ie wil, het was:

Droevig:  Verbijsterd werden we door een gek die letterlijk amok maakte in Apeldoorn op Koninginnedag.
Meer narigheid: Martin Bril overleden, ‘Geboren in .. ‘  columnisten en Gorilla weg uit de Volkskrant,  varkensgriep die later Mexicaanse griep -of H1N1, maar zo’n naam redt het niet-  genoemd werd oa omdat ’t bij varkens niet voorkomt. Zie over de Mexicaanse griep de  CDC site: daar wordt de CDC emergency twitter weliswaar niet genoemd, maar deze lijkt toch wel echt. Een genuanceerde visie op de ‘is deze griep een hype of niet’  is deze post: eigenlijk zijn mn de sociale aspecten van zo’n aanstormende pandemie heel interessant en mensen schatten kansen heel vaak volstrekt verkeerd in.
Een tegenvaller was ook dat je Outlook distributie lijsten niet kunt uitvoeren naar een ander systeem: hooguit stuk voor stuk, en ik heb er meer dan 400 😦 .

Wonderlijk: Tot mijn stomme  verbazing bleek mijn blog op de HotStuff 2.0 eventjes bovenaan te staan: lukask attendeerde mee daarop, maar met Edwin ben ik van mening dat je meer talen niet op die manier door elkaar kunt gooien.  Maar dat mijn blog met Voelspriet en Dutchcowboys bij de niet-engelse blogs van Pandia genoemd wordt, is andere koek: glim glim.
Wonderlijk vond ik ook die uitspraak van ‘Andrew Keen “Web 2.0 is dead, long live Twitter”’ die man heeft zich eigenlijk  toch een beetje gediskwalificeerd zou je zeggen.
De verbazing-veroorzakende Susan Boyle heb ik met  genoegen gezien, Cry me a river is ook goed en al uit 1999, dus hoe nieuw is dat allemaal.
Raar is ook als je ineens  geattendeerd wordt op 30 door anonymous gewijzigde berichtjes uit een eigen PBwiki (die PBworks gaat heten) die je al een jaar niet meer bewerkt heb,  laten we hopen dat dat door de organisatie zelf is gedaan …
Echt maf is  Flutter: The New Twitter (Nano blogging ) LOL of eigenlijk LL

Leuk: Kijk dat zijn nou eens goede berichten ‘Internetten onder werktijd verhoogt productiviteit‘ maar weer niet als je dat meer dan 20% doet, oeps.
OvidSP heeft deels zijn (haar?) leven verbeterd: ze hebben beloofd te kijken naar de mogelijkheid om een jumpstart te maken zonder dat je de search eerst zelf bewaard, en werken  aan een feed om je te attenderen op nieuwe titels in PsycBooks: dat is mooi. Sommige zaken hebben ze eindelijk opgepakt: die grote ‘Tips’ zijn weg, auteurs zoeken gaat ietsje gemakkelijker, maar nog niet genoeg,  de links staan nu in de resultaten. Voor details zie SCM webblog
Het Nieuwe Werken, een aardig overzicht: ’t is nu een hype, maar zo nieuw is t allemaal niet.
Ik heb eens een experimentje gedaan en de complete inhoudsopgave van Firstmonday van april via Tinypaste in Twitter gezet en dat gaat dus: niet nodig je te beperken tot 140 karakters …. wel de URL erbij vermelden .
Veel gedoe over URL verkorters kwam je tegen, o.a.: Which URL Shortening Service Should You Use? (Search engine land) Ikzelf ben heel tevreden met is.gd.

Web Trend Map 4 (Final Beta): Amazing Map of the Web Ziet er in elk geval wel mooi uit. (Ze backtracken vanuit Twitter) Heeft wel iets van een metrokaartjeWeb trend map

  • Web trend map

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s