Februari internet tips via tweets’

1 Reactie

Tsja, februari was een vreemde maand, vooral voor mij privé, maar daarnaast  gebeurde er heel wat:  elders heb ik al bericht over Bibliotheek-, Google – en Twitter / Web 2.0 ontwikkelingen, en een ander deel geshared via Google Reader.
De Prissma excursie naar het Stadsarchief Amsterdam was heel interessant:  de mensen die daar werken hebben een directie die begrijpt waar het over gaat, een verademing!

Wat er verder deze maand in mijn filter is blijven hangen:

Bibliotheek

  • The Value of Libraries: reposting van ’n lijstje artikelen over ROI (oa van Stephen Abrams). Er blijkt zelfs een Library value calculator te zijn
  • De NVB heeft een nieuw nummer van het krantje uitgebracht, ook in PDF op de site, dat is al wat. Maar waarom nou toch niet een weblog gemaakt, met elk artikel er afzonderlijk in… Dat leest prettiger, je hebt een groter bereik, beter archief, betere toegankelijk en kan zelfs meer advertentiekosten binnen halen.

Citatie

  • Reference management programs compared: The Max Planck institute of biochemistry has put together a nice review .
  • Elsevier kondigt een ‘research performance visualization tool’ aan voor 2009 in LCconnect
  • Wow! Talking about well-formed: look at these EigenFactor visualisations
  • The Emerging Engineering Scholar: A Citation Analysis of Theses and Dissertations at Western Michigan University. Leuk artikel in ISTL. Er blijk idd verschil te zijn in citatie patroon van ’t masters en doctoral nivo. Doctoraal blijkt meer terug te vallen op wetenschappelijke publicaties, en master meer op wat op ’t web voorhanden is. Zou het ook met leeftijd te maken hebben: een generatie verschil dus, of enkel met nivo?  ‘Finally, this study provides an interesting contrast between master’s and doctoral students in terms of the accuracy of citations’ en ‘doctoral students must be scholars before they are researchers’ Ja,die ervaren natuurlijk hoe vervelend ’t is als er iets niet klopt. En dan de allerbelangrijkste vraag: ‘where and how are graduate students expected to learn these skills?’

Internet / Research

Lezen / Life hacking

en zo is ’t …

One thought on “Februari internet tips via tweets’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s