Twitter in februari 2009

5 Reacties

Twitter wordt echt mainstream … En dan heb ik niet eens alles gevolgd. Spectaculair waren natuurlijk de (via TweetDeck) twitterende chirurgen: eerlijk gezegd vraag je je wel af of dat nou helemaal op zijn plaats is hier.  Nieuws (vliegtuig crash)  is ook bliksemsnel op / via Twitter te volgen: en toen Blip.fm  en Gmail down gingen, kom je acuut via Twitter search zien of meer mensen daar last van hadden, en ook dat het weer ‘los’ kwam: buitengewoon handig!

Afgelopen maand heb ik toch een poosje TweetDeck in bedrijf gehad, maar dat is echt onhandig als je met meer computers werkt. Hij houdt ook niet bij wat je gelezen hebt, dus je krijgt steeds alles weer in beeld, ben er maar mee gestopt. Het aantal mensen dat ik volg is ook niet zo groot dat dat niet te behappen is: filtering is essential.

Twitter automatisch laten inlezen in de Hyves WWW lukte aanvankelijk wel, maar ze laten het nu afweten en opnieuw instellen lukt niet. Heb de WWW  maar vervangen door een algemene verwijzing naar Twitter: ik ga al die zaken niet apart updaten.

Twitter voor / in de bibliotheek:

We werden even verrast met de Dalai lama op Twitter, maar dat bleek een nepper te zijn. En zo kun je je ook afvragen of  BobDylan echt wel Bob Dylan is 😉 . Maar de echte Google twittert nu ook. Twitter gaat echt heel belangrijk worden, zoals ook onderstaande artikelen zeggen.

Twitter? It’s what you make it: (NY Times)

Twitter, in other words, is precisely what you want it to be. It can be a business tool, a teenage time-killer, a research assistant, a news source — whatever. There are no rules, or at least none that apply equally well to everyone.

Artikelen over Twitter

Applicaties, en zo. Handige , onzinnige en grappige (We gaan echt allemaal spelen!) zaken als:

 • Chirpcity : vul de naam van een plaats in en je ziet wie er uit (of over) de plaats tweet
 • CC licenties: och, hoeft voor mij niet, maar zo je wil kun je een licentie aanvragen op je tweets.  ‘Publish & license tweets with Creative Commons ‘   Je kunt je afvragen of die CC licenses van je tweets en de RT praktijk elkaar trouwens niet in de weg zitten. Of is RT eigenlijk erkenning van CC?
 • Monniter:  3 gelijktijdige zoekactie in Twitter ingeven en resultaat scrolt langs: toch wel leuk
 • Twe2: je moet wel je password ingeven, maar daarna krijg je al je Direct messages en je Replies via SMS toegestuurd.   Meer info. Je kunt ook om de resultaten van zoekactie vragen. Eigenlijk heel nuttig
 • Twittersheep: komisch ‘Enter your twitter username to see a tag cloud from the ‘bios’ of your twitter flock (no password needed)’
 • TwitterKeys: Enhance your Twitter conversations. De meeste tekentjes zien er in mijn browser wel raar uit.
 • Twittergids: doet me denken aan tijd dat internet nog geen hyperlinks kende en bepekt was tot lijst adressen 😉
 • Twooshen: geeft een piepje als je precies 140 karakters invult (meest onzinnige geloof ik die ik zag deze maand)
 • Overzichtje van al je Twitter followers: leuk . Onderstaand zijn de mijne, bijna een mooi vierkantje. Er waren 6 zwartkijkers die meededen aan het protest ‘ New Zealand Internet Blackout protests by making his avatar / profile picture black’ Helaas wijzigen de fotootjes niet mee als iemand een andere kiest, dus op den duur wordt dit een verzameling foutmeldinkjes. de foto’s staan in willekeurige volgorde. Overigens zou een overzichtje van mensen die ikzelf volg voor mij interessanter zijn … toch?
  (aanvulling 27 april: je kunt nu wel de ‘following’ opnemen: dit zijn de mensen die ik nu volg)

Get your twitter mosaic here.

5 thoughts on “Twitter in februari 2009

 1. Ik vind TweetDeck juist heel prettig met die kolommen. En je kunt instellen dat ie eerder ontvangen/gelezen berichten niet weergeeft hoor.

  Jammer is wel dat je met TD niet met meerdere accounts kunt werken, draavoor gebruik ik dan Twhirl.

 2. @Jouke dat gelezen berichten niet tonen kun je wel instellen, maar dat heeft geen effect als je over meerdere computers werkt, omdat die info lokaal staat 😉

  Vandaar

 3. Heel mooi en handig overzicht, bedankt. Ik ben relatief nieuw op twitter dus maak er graag gebruik van. Wat je twitter followers overzicht betreft: jammer dat je net eentje te kort komt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s