Januari 2009 aan de hand van de tweets

Laat een reactie achter

Omdat ik niet van die lange lijsten wil maken heb ik een aantal overzichtjes van wat me in januari is opgevallen al gepubliceerd : over Poken, Twitter en web 2.0Research en citatiesGoogle, en Zoeken. Inmiddels is mijn Poken nog steeds maagdelijk: ik kom niemand tegen die er ook een heeft.

Een doorn in mijn oog is de NEN: zij vragen (veel) geld voor wettelijk voorgeschreven normen, en nu is beslist dat die moeten openbaar zijn. Terecht. Ik begrijp het wel dat ze daar geld voor moeten vragen, willen ze zichzelf in stand houden, maar zo’n instelling zou gewoon niet van de verkoop van die normen afhankelijk moeten zijn.  Wil je dat iedereen zich aan de regels houdt, dan moeten die regels voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn. Zoals de rest van de wetgeving ook (min of meer).

Veel gedoe heb ik ook gehad met een computer die nieuw ‘opgetuigd’ was en waar ik FireFox (mijn favoriete browser) op wil laten draaien. Met geen mogelijkheid kreeg ik de Forward en Back buttons in beeld, ze zijn ook niet ‘hidden’ ze zijn er gewoon niet. Via allerlei web pagina’s kwam ik er ook niet achter, uiteindelijk lukte me het me alleen door een raar thema te installeren. Heel vervelend.

Bibliotheek onderwerpen maken me dit keer wat moe:

Internet tips:

  • What should i read next: type een titel in en krijg suggesties via lezersaanbevelingen. Voornamelijk van Amazon, dit is wel een leuke en slimme toepassing. Al zit er nauwelijks iets Nederlands in natuurlijk
  • Nederlandse Experts site‘ van de KNAW. Ze doen wel veel dingen dubbel daar… of denk ik dat maar?
  • Museum of hoaxes Amusant
  • ButtonAll : een zoekvakje met daaronder een aantal zoekmachines via buttons. Je kunt de pagina aanpassen, en andere zoekmachines opnemen. Ze gaan je wel meteen ook volgen op Twitter als je er iets overzegt,  en eigenlijk is dat wel vervelend, want als je dan via summize zoekt op dit ‘onderwerp‘, vind je ook alles van die ‘afzender‘. Het voordeel is wel dat ze meteen reageren op je wensen of vragen, en dat zie je ook wel eens anders.
  • W3C heeft een nieuwe versie vrijgegeven van haar standaard voor toegankelijkheid websites (WCAG2.0).
  • Backpackit is een methode om een soort intranetje te maken. Het ziet er heel goed uit.  Alleen is het wel een betaalde toepassing: voor mij nu even niet haalbaar
  • .. en echt het allerlaatste van deze maand: zet de boel eens op zijn kop met: Flip my Text (-؛ doʞ uɾız do suǝǝ ןǝoq ǝp ʇǝz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s