Oktober 2008 aan de hand van de Tweets

1 Reactie

De OCN2008 (z.o. de HappeNing en de video’s van Jaap van de Geer) was natuurlijk het belangrijkste nationale bibliotheek evenement van oktober. Jammer dat er niet een groot scherm met de Twitterfontein was: dan zou het nog eens een spetterende show geweest zijn 😉 . Maar er is even goed behoorlijk wat afgetweet: ik heb ze grotendeels opgezocht en bij elkaar gezet in twee blogpostings (dag 2 en dag 1). Twitteren is een sterk actueel en snel wisselend gebeuren: dat kun je ook zien aan het steeds meer gaan ontbreken van de fotootjes in die twee postings, want de gewijzigde avatars worden niet opgenomen.
Wat je ziet gebeuren is dat het groepsgevoel versterkt wordt en er van alles voorbij komt: van impulsief stoom afblazen of grappige observaties tot vakinhoudelijke steun bij literatuursearches. Twitter is eigenlijk een combinatie van openbare chat en attendering en heeft in mijn ogen allang de discussielijsten verdrongen. Het is wel zoals Rita zegt: je komt overal dezelfde mensen tegen. Maar het groeit wel gestaag 😉 .

Bloggen in Tumblr is heel erg gemakkelijk en leuk, maar overzichtelijk is het niet. Ik gebruik mijn D’tjes en Datjes Tumblr account naast mijn weblog, de Twitter tweets, de gedeelde items in Google Reader en Delicious om even ‘citaten’ weer te geven of een plaatje te laten zien. Maar zo versnipper je het geheel wel… ik ga ook maar eens voor mijn Tumblr berichtjes erbij doen.

Het is leuk op deze manier een beetje terug te kijken op de maand: wat is er weer veel gebeurd!

Bibliotheek praktijk:

Biblioblogs:

Citaties:

Internet tips

Lezen:

Twitter

Web 2.0

Zoeken

One thought on “Oktober 2008 aan de hand van de Tweets

  1. Pingback: Sociale netwerken versnipperen reacties « Dee’tjes: over internet, zoeken, bibliotheken, research en nog zo wat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s