DJ spelen met Blip.fm

1 Reactie

De laatste paar dagen heb ik me erg vermaakt met Blip.fm. Je zou het kunnen zien als een Muziek-Twitter: je zoekt een muziekje op en hangt er een berichtje aan (een Blip). Iedereen kan dat berichtje lezen, erop reageren en/of de muziek zelf afspelen: op die manier kun je als een DJ je eigen verzameling muziek publiceren.
Je kunt ‘playlists’ te maken, en de geBlipte nummers worden in de lijstje ‘Previous Blips’ bijgehouden.
Dat berichtje kan een tekst over het nummer zijn, een stukje uit de tekst of iets heel anders … Meestal zoek ik een opvallende regel uit de tekst.

Als je een nummer hebt geselecteerd zoekt het systeem er meteen bij wie van de anderen ook die artiest heeft ‘geBlipt’ en die kun je dan als  ‘Favoriete DJ’ aanmerken. Dan krijg je de resultaten van je favoriete DJs bijeen, zoals de ‘Vrienden’ in Twitter. Op die manier krijg je tips over muziek van mensen met in elk geval een deels gelijke smaak.
Als je ook Twittert is het wel aan te bevelen die connectie met Twitter uit te zetten trouwens: het is voor de andere Twitteraars niet altijd prettig als er muziekjes door de Tweets heen komen.

Wat extra aardig is, is dat je complimentjes kunt geven: als je een bepaald nummer leuk vindt, of iemands lijst als geheel, kun je dat nummer (bij die persoon), of de hele lijst, een ‘Prop’ geven. Iedereen begint met 10 Props, maar met elke die je krijgt, krijg je er meer bij die je dan ook weer kunt uitdelen. Meteen de eerste dag kreeg ik er al 5: dat is echt kicken, dat iemand de muziek die je uit hebt gekozen ook kan waarderen.

Ze hebben wel veel in de collectie, maar lang niet alles en je kunt er zelf blijkbaar ook aan toevoegen 9niet dat ik dat van plan ben).  Of het allemaal helemaal legaal is, weet ik niet, maar leuk is het wel. Last.fm had ik ook geprobeerd, maar dat vond ik teveel gedoe, en dit Props uitdelen voegt echt wat toe.

Je kunt een script embedden in je website / weblog om Blip.fm daarin op te nemen, maar bij Wordpres mag dat niet, dus heb ik daar maar de link naar mijn Previous blips opgenomen.

Zoeken erin is maar heel matig, en de vangst handt ook af van hoe degene die het nummer op internet aanbiedt (wie dat dan ook is)  heeft genoemd.

Zie ook:

One thought on “DJ spelen met Blip.fm

  1. Pingback: September aan de hand van de Tweets « Dee’tjes: over internet, zoeken, bibliotheken, research en nog zo wat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s