Zoeken in mail: Thunderbird valt tegen

7 Reacties

Ik ben op zoek naar een e-mail programma waar je een beetje behoorlijk in kan zoeken, en dat valt helemaal nog niet zo mee.

Google mail zoekt wel redelijk: al heb je daar dan wel alleen labels en geen mappen maar alleen  een ‘inbox’ en een ‘archief’:  het systeem zoekt in elk geval door de hele tekst heen en doet dat snel.
En je kunt heel goed uit de voeten met dat labelen en alles in het archief stoppen. Maar: voor deze speciale toepassing wil ik het eigenlijk liever niet online zetten.

Hotmail werkt wel met mappen en zoekt tegenwoordig ook heel netjes over de verschillende mappen heen! Ook in de body van de tekst. Maar ook dit staat weer online.

Thunderbird valt me wat dat betreft tegen: dat zoekt alleen over de mappen heen als het om ‘onderwerp’ en ‘Aan’ en ‘Van’ en zo gaat, maar het zoekt niet door de hele tekst van alles heen. Je kunt er wel labels aan hangen, ook die je zelf maakt, maar je weet vooraf nooit echt wat je nodig zult hebben: dus die labels vervangen het zoeken door de hele tekst heen niet
Je kunt wel door de hele berichten zoeken, maar dan alleen per map.
Als het om veel mail gaat, is dat ook weer niet zo handig.

Over Outlook wil ik het qua zoeken niet eens hebben: dat is een ramp, in welke versie dan ook. Bovendien heb ik er een hekel aan.
Maar misschien moet ik me daar maar overheen zetten en dat dan toch maar nemen, en daar Xobni weer overheen zetten: de pers is daar wel enthousiast over. Ik ben van plan het eens uit te gaan testen.

7 thoughts on “Zoeken in mail: Thunderbird valt tegen

 1. Het zou wel eens kunnen dat Xobni je problemen kan oplossen. Ik heb het eens een dag lang uitgeprobeerd en het voegt we handige functionaliteit toe maar aangezien ik op het werk met een heel oude pc werk, neemt het teveel werkgeheugen in beslag.

  Ik wil je ook nog wel Google desktop search aanraden. Je kent het vast wel, het programma voegt de intuïtieve manier van zoeken toe op je hard schijf en het indexeert ook al je mails. In Outlook voegt het zelf zijn eigen zoekvakje toe en als ik me niet vergis wordt het dan mogelijk je mails full text te doorzoeken.
  Opnieuw een vrij grote belasting voor je systeem maar ik ben er relatief gelukkig mee…

 2. Veel handiger dan Google desktop is het gratis programma Copernic! Het indexeert je harde schijf en kan zoeken in email en attachments. Echt een grote aanrader!

 3. Dank je Tim en Elsbeth voor jullie reacties.

  Google desktop search werkt niet met alle programma’s goed samen, en Copernicus is inderdaad ook een gouwe ouwe die het nog steeds best doet. Maar ik hoef eigenlijk alleen maar de mail te doorzoeken.

 4. Ik heb nieuwe versie van windows geinstalleerd, de oude staat in een bestand old. weet iemand of, en zo ja, hoe ik bij de opgeslagen mail van monzilla kan komen die nog in die versie stonden.

  Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s