Feedburner: ik begrijp er niets van

5 Reacties

Laikas had laatst een uitroep over het nut van Feedburner op Twitter en vandaag schreef JanTweepuntnul dat er van hem 666 feeds zijn gebrand.

Ikzelf heb ook een Feedburner acount genomen toen ik met dit blog begon, maar dat heeft nooit goed gewerkt: aanvankelijk mocht dat niet in WordPress, en kon ik alleen mijn eigen feed tonen, en dat telt Feedburner blijkbaar niet.

In mei van dit jaar heb ik dat opnieuw geprobeerd (en nu ben ik ineens een PRO geworden, maar zo voel ik me niet)  en nu staat de Feedburner RSS wel op deze blog.  Sinds die tijd hebben zich er 6 mensen op geabonneerd, maar als ik op de statistiek pagina kijk, zegt-ie 0 subscriptions. Kijk maar:

Blijkbaar lees is dat verkeerd, want die 0 staat voor vandaag, en de ‘Average’ is eigenlijk waar het om gaat:

This is the average number of subscribers for all of the days selected. This number provides a general understanding of the size of your subscriber base over a time period.

Als je op details klikt,  komen die 6 er wel uit: 2 via Bloglines en 2 via Netvibes. die andere twee houdt hij geheim (1 daarvan is ook via Bloglines trouwens). ‘294 views of 38 items’ zegt hij bij de details, en ’25 hits in the last   22 and a half hours‘. Deze laatste uitspraak kan wel kloppen: dat stemt ongeveer overeen met de statistiek van WordPress zelf.
Maar toch heb je zo geen idee van wie je lezers nu eigenlijk zijn: net als Edwin een jaar geleden zei: er komt ook heel wat via iGoogle en zo binnen.

Bij Bloglines zelf heb ik, volgens Bloglines zelf, 28 subscriptions lopen en bij Google Reader, volgens GR zelf eenzelfde aantal (misschien wel dezelfde mensen zelfs 😉 ) en  bij NetVibes weet ik het niet.  JanTweepuntNul gun ik wel 666 lezers, maar bij Bloglines zijn dat er 10 (via Feedburner komen er 7 bij) en bij GR 16…
Edwin heeft 2000 abonnee’s
, maar via Bloglines zijn dat er 108 (+ 57 als je je via Feedburner abonneert) en bij GR 123.

Ik snap er niets van….

5 thoughts on “Feedburner: ik begrijp er niets van

 1. Ik heb een abonnement op je RSS via FeedReader 3.12.
  Dat is een desktopreader, misschien vangt ie dat ook niet.
  Maar ik heb eerlijk gezegd ook problemen met feedburner. Het programma lijkt zo simpel maar doet het bij mij ook niet goed.

 2. Ik heb er gisteren ook weer eens in zitten loeren en zag dat de activiteit er nu opeens weer wel was. Een paar dagen geleden stond die opeens op nul.

  De verhoudingen kloppen ongeveer wel. Bijna 1300 van de abonnementen lopen via Netvibes, volgens FB. Naast de genoemde readers zijn er ook nog mensen die lezen via Firefox zelf, of andere software. Een bot als die van de import van Hyves lijkt ook te worden meegeteld.

  FB werkt overigens wel degelijk cumulatief. Als je klikt op ‘item use’ en dan een langere periode selecteert, zie je dat terug. In 30 dagen zag ik ruim 49.000 views waarbij er 4600 keer werd geklikt op links.

  Feedburner heeft wel tijd nodig om goed te stellen. Zo werd een tijdlang de google reader niet geïndexeerd en opeens wel. Dat was nogal een verschuiving.

  Loop even alle features af om zeker te weten dat alles goed staat. Dat scheelt ook.

  Ik heb gisteren ook voor het eerst het scriptje in de de html geplakt waarmee je sitestatistieken kan zien. Nu maar eens kijken hoe dat werkt.

  Ideaal is het allemaal niet maar ik vind het toch een hele nuttige tool, omdat je toch meer leert over de mensen die niet doorklikken op feeds (als je ze volledig aanbiedt dan toch)

  Ik ben er inmiddels heilig van overtuigd dat het beter is om volledige feeds aan te bieden. Veel mensen hebben helemaal geen zin om door te klikken 🙂

 3. Ik heb nu eens de cijfers opgevraag in totaal. Zie ik dat je daar ook kunt doorklikken op items, zodat je kunt zien waar geklikt werd. Hyves is een factor van belang opeens (ik heb in hyves verder geen inzicht).

  Het wordt steeds interessanter….

 4. Dankje Liek en Edwin.
  Vandaag staat het getal in eens op 14, en niemand heeft sinds gisteren een abonnement genomen: ik ben hier echt te dom voor denk ik 😉 …

  Wat verrassend trouwens Edwin, dat de verhouding tussen NetVibes enerzijds en Bloglines en GR anderzijds zo ligt.

  Vandaag lees ik ineens dat 38% van mijn Feeds abonnees via Netvibes komt: gisteren was dat nog 0.
  Ik denk dat dat toch het gewone bezoek per dag is, niet zozeer via de feeds.
  Hoewel hij de Visitors van vandaag op 0 zet, itt Worpress zelf. Er klopt echt niets van.

  FireFox en IE7 (en Outlook!) telt hij wel, Feedreader zie ik inderdaad niet staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s