Public STINET is opgegaan in DTIC

Laat een reactie achter

Tamelijk onaangekondigd kwamen we vandaag na een zoekactie in Stinet (Scientific and Technical Information Network) ineens op website van DTIC (Defense Technical Information Center) online terecht. Nu was DTIC ook de ‘eigenaar’ van Stinet, dus dat is niet heel verbazingwekkend. Wat ze gedaan hebben is de site van DTIC search, Technical information center en Stinet ineengevoegd tot een bestand, doorzoekbaar via een enkele interface.

Op de site staat te lezen dat je je zoekactie wel tot Stinet gegevens kunt beperken:

DTIC Science & Technology Resources

The DTIC S&T Search queries public access research reports generated for and by the Department of Defense. With both basic and advanced searches available, it returns report citations and many full-text reports. This search provides access to the same reports that Public STINET (Scientific and Technical Information Network) offered users previously.

en dat stemt hoopvol. Maar toch is de zoekfunctionaliteit lang niet wat deze in Stinet was: daar kon je op alle velden  afzonderlijk zoeken (o.a. de thesaurus) en inperken op allerlei jaren via een van-tot optie. In DTIC lijkt het of je bij de Advanced options alleen op auteur, titel alleen of gehele full-text kunt zoeken, en baal je vooral dat je niet op jaren kunt inperken.
Je moet ook niet zomaar DTIC S&R aanklikken, want dan krijg je ook alle items uit de thesaurus als Hit …
Maar … in de lijst aan-en-uit-te-vinken bronnen, staat ook de Public Technical Reports met een link: en als je daarop klikt krijg je de oude Stinet indeling met zoeken op ‘Quick search’,  ‘Guided search’ en ‘Advanced search’  terug. Je moet t even weten. Er is geen help functie bij, dus of je nog steeds de Booleaanse operatoren tussen <> moet zetten is ook niet meteen duidelijk, maar het lijkt er op dat het niet meer hoeft: zoeken naar onderstaande termen in de ‘Quick search’ geeft hetzelfde resultaat nl 662.

  • training women
  • training <and> women

De uitvoer is wederom matig: geen RIS formaat, maar wel inperken op aantal kilobytes (waarom zou je?), en bovendien op dag wanneer het record gewijzigd is. Voor een website is dat wel een belangrijk item, maar voor een database…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s