Waarom ik geen Asus ga kopen

5 Reacties

Natuurlijk was ik aanvankelijk ook verlekkerd door al die Asus (en clones) informatie die de laatste tijd over ons heen wordt gestort! Maar als ik eens goed nadenk, is het enige wat me echt aantrekt, het mobiele-internet modem (wat niets met Asus te maken heeft) en de leuke kleurtjes 😉 .

Want …

Al vele jaren maak ik gebruik van een PDA en ik heb er al een aantal gehad. Drie jaar geleden zag ik een heel aantrekkelijke: de LifeDrive van Sony, wel duur (bijna 500 euro), maar dan had je ook wat. Wifi, bluetooth, een grote opslagmogelijkheid waar je ook programma’s op kon zetten, MP3, synchroniseren met Word etc bestanden, enfin alle PDA functionaliteit met een externe computerschijf erbij. Het enige wat-ie niet kon was bellen, maar via de wifi en een mail toepassing kon je toch je mail bewerken.

Hoewel fors voor een PDA was het eigenlijk een kleine lichtgewicht laptop! 😉 En ik blij toen ik hem kort daarna met mijn verjaardag kreeg.

Maar … wat bleek in de praktijk?

 • wifi trekt hem bliksemsnel leeg, en dat zag ik later ook met de mobiele internetverbinding
 • je hebt dus eigenlijk ook steeds een voeding nodig, en die moet je weer meeslepen
 • je kunt er allerlei programma’s op installeren, maar het externe schijf gedeelte werkt alleen als je een computer bij de hand hebt, die moet je dus allereerst voorhanden hebben en bovendien is dan ook weer een draad nodig (die in de voeding ging, dat wel)
 • wifi werkt prima, zeker op een continue voeding, maar het schermpje is wel ERG klein, te klein voor de internetpagina;s die ik zou willen zien
 • Word etc werkt ook allemaal, pdf ook, maar weer: zo klein … als scherm om te lezen (PDF)  ook qua toetsenbord (Word)
 • voor de MP3 kon je wel de luidspreker gebruiken, maar een koptelefoontje is eigenlijk onontbeerlijk, dus nog wat meenemen

Uiteindelijk bleek ik altijd meer mee te moeten slepen dan ik dacht en of de koptelefoon, of de voeding niet bij me te hebben als ik hem nodig had.  Terwijl ik voor die tijd mijn PDA veel gebruikte, werd dat eigenlijk steeds minder, en dat met een apparaat dat meer kon! Eerlijk gezegd: ik gebruik hem nu nauwelijks meer …

Ik heb nu een loeizware laptop, want deze heeft een extra geheugen en een vrij groot scherm. Maar dat betekent wel dat ik vier uur zonder ‘draad’ kan, een normaal Qwerty toetsenbord en een super gevoelig toutchpad heb en alle internetpagina’s normaal in beeld krijg… 😉 . Heel veel zaken staan eigenlijk online ergens, en ik streef er bewust naar om dat zoveel mogelijk te vergroten; Zoho, RTM,  mail en andere Google applicaties: teksten, plannen, foto’s, muziek, alles kun je online kwijt. Als je die internet toegang maar hebt dus, en daar draait het met de Asus en dergelijken ook om.

Met een Asus zie ik weer hetzelfde gebeuren als met de PDA. Dus: een mobiel-internet modem wil ik wel, maar dan wel op een normaal formaat (evt lichtgewicht) laptop!

———————————

Update april 2010:

Anderhalf jaar later en ik heb een -inderdaad rode- notebook van 10 inch gekocht.  Met een sleeve tasje erbij, hartstikke handig voor congressen en zo. Is een volwaardige laptop en heeft een batterij die meer dan 5 uur meegaat. Met een oplader die nauwelijks wat weegt: de techniek staat niet stil 😉 .

5 thoughts on “Waarom ik geen Asus ga kopen

 1. En ik heb er net een op ’t oog. Zo’n mooie MSI Wind. (van 10 inch)
  Maar de levertijd is weer veel te lang, de voorraad te laag en ga zo maar door.
  Maar die tussenmaat lijkt me wel ideaal. De grote 17 inch voor thuis, de wind voor onderweg.

 2. Pingback: Notebooks: Acer of HP? - Belgiumdigital forum - Digitale fotografie

 3. Pingback: De eerste veertien dagen met de HTC Hero « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s