TinyPaste

1 Reactie

Dat is handig: we kenden al TinyURL, om die lange URLs wat hanteerbaarder en leesbaarder te maken, maar Liek tipte o.a. op TinyPaste.

In TinyPaste plak je een hoeveelheid tekst en je krijgt een URL terug. Registratie is niet nodig. Er is ook een FireFox extensie (werkt ook voor FF3) en als je die hebt geïnstalleerd heb markeer je een tekst, klik je rechts en je krijgt een optie om die tekst door TinyPaste om te zetten in een URL: http://tinypaste.com/d31f7. Handig he?

En die URL kun je dus in een Twitter bericht zetten, of wat dan ook.

Je vraagt je altijd wel af hoelang die teksten bruikbaar blijven, maar dat heb ik met TinyURL ook, en ik  heb nog niet meegemaakt dat ze riepen dat er een verlopen was. Uiteindelijk is dit een goudmijn voor marketing / data mining doeleinden toch: je krijgt zo een enorme hoeveelheid tekst die mensen belangrijk genoeg vinden om aan een ander mee te delen. Want wat er met je teksten verder gebeurt, dat staat nergens…

Maar voor onschuldige teksten is het handig genoeg!

One thought on “TinyPaste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s