Onhandig design

3 Reacties

Je kent dat wel: je koopt iets dat je heel goed bevalt, maar er zit wel een kleinigheidje aan dat je stoort en een beetje afbreuk aan het geheel doet. ‘Waarom moet dat nou zo?’ denk je dan.
Als ik net zo handig was als Gerard (zie Nutteloze vaardigheden), zou ik misschien wel een wiki ‘Onhandig design’ gaan maken 😉 .

Zonneklepspiegeltje
Ik heb bijvoorbeeld net een nieuwe auto gekocht (ja, wil niet alles per motor): rijdt als een zonnetje, en ik ben er heel blij mee, maar dat zonnetje is ook een probleempje, want waarom een spiegeltje in de zonneklep zonder schuifje of klepje?
’s Morgens rij ik naar het oosten en ’s middags naar het westen: nu zit ik steeds mezelf aan te kijken … 😦 .
Bij de dealer wisten ze me te vertellen dat nieuwe zonnekleppen wel besteld kunnen worden: in Engeland en ze kosten 275 euro … mooi niet dus. Dus heb ik maar wat gefröbeld. Kosten: 3 nietjes en een halve oude envelop.

Spuitbustandpasta
Nog ziets: tandpasta uit een spuitbus. Op zich niets mis met de tandpasta zelf, maar de spuitbus leidt een onafhankelijk leven van zijn bazen: als we even niet kijken, produceert hij wat.
Als je dat er niet elke dag afveegt, maar dat een paar dagen laat oplopen, krijg je zo’n vieze troep: voor mij dus een spuitbustandpasta meer 😉 .

Adaptors

Wat ook niet aflaat te irriteren zijn al die telefoons en randapparatuur met elk een andere oplader. Elk halfjaar verzint zo’n fabrikant een ander model, waardoor niets op elkaar past.
Dat is geen onhandig design meer: dat is opzet.

Koffiezetapparaat
En wat te denken van het nieuwe koffiezetapparaat dat ik een jaartje geleden heb gekocht van Princess (niet zo’n heel best merk ja), maar zwart met roestvrijstraal, paste mooi in de keuken.
Gaat na een half jaar het handvat lekken…. : komt er koffie uit, uit het handvat!

Natuurlijk zijn er ergere dingen, maar toch …

3 thoughts on “Onhandig design

  1. Omdat wij onze auto willen inruilen had ik hem helemaal schoon gemaakt en ook het zonnekleptasje van de zonneklep van de passagiersstoel gehaald. Toen pas wist ik weer waarom ik uberhaupt zo’n tasje erop had gezet. Er zit nl geen spiegeltje in de klep, maar er staan een aantal regels waarschuwingen met gevarendriehoeken en tekst in verschillende kleuren. Buitengewoon storend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s