Frustraties om Stinet info in RefMan krijgen

Laat een reactie achter

Defense Technical Information Center (DTIC) heeft een database: Scientific and Technical Information Network (STINET) geheten. Een grote database met veel (meer dan 1 miljoen) publicaties: voor een groot deel bestaand uit rapporten. Grijze literatuur dus. Van de Amerikaanse overheid, maar ook van andere organisaties. De scope is militair, maar dat bedoelen ze heel breed 😉 .

Twee jaar geleden hebben we met veel gedoe een filter gemaakt om een zoekactie uit Stinet in het RIS formaat (dus getagged) te krijgen, zodat je het in Reference Manager kunt invoeren. Dat is ons wel gelukt, maar … inmiddels hebben ze daar een nieuwe database in gebruik genomen (Verity) , waardoor de presentaties van het gevonden resultaat anders wordt en de filter niet meer werkt.

Het is een mooie database, in die zin dat ze veel interessante zaken hebben die je elders niet kunt vinden. Maar het zoeken erin geeft onverwachte resultaten … wie denkt er heden ten dage aan om booleaanse operatoren tussen <> in te voeren? Maar daar heb ik al eens meer over geschreven.

Een van onze onderzoekers wilde grote sets uit Scopus, PsycInfo en Stinet met elkaar vergelijken. De eerste twee had ze zo in RefMan, maar die derde … er is geen mogelijkheid om een bepaalde uitvoer aan te geven, en zo kun je ze niet inlezen.
Dus even gekeken of dat bij Science.gov anders was: een fantastische zoekmachine en daar zit heel Stinet ook in, een zoekactie daarin en die beperken tot Stinet zou de oplossing zijn. Alleen geeft die ook geen getagde uitvoer: daar kun je alleen kiezen tussen tekst en html. Hum.
Misschien ScienceResearch.com? Daar zit immers Science.gov ook in: maar ook daar kun je geen uitvoer kiezen 😦 . Het lijkt wel of al deze database makers er van uit gaan dat je maar een enkel item nodig hebt en klaar … Over zoeken hebben ze vaak wel hulpfiles, maar over uitvoer, ho maar.

Dus aan ’t zoeken of ik ergens een filter vinden kan. Wat ik wel tegen kom is een item op de site van RefWorks: dat er een direct import van records naar Refworks mogelijk is. Dat is dus de truuk: downloaden naar Refworks en dan een RIS formaat daarvan maken naar RefMan … als het zou lukken ze daarin in te lezen.
Ook niet dus.

Heb maar zowel een mail aan Stinet als aan RefWorks geschreven: en als iemand een filter heeft die werkt, laat het me weten.

—————-

Aanvuling 17 mei: import data in Refworks gaat trouwens wel, maar stuk voor stuk. Dan moet je dus een voor een de citaties openen, de handel kopiëren, in het vakje voor ‘import’ van RW plakken, opslaan. En zo dus -tig keer… zie deze pdf

Heb gevraagd of dat nou niet anders kan. (Verwacht van niet: dat zal aan Stinet liggen, maar wie weet als er van meer mensen commentaar komt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s