CIL2008: Findability

Laat een reactie achter

Findability: Information Not Location (woensdag 3:45 p.m. – 4:30 p.m.) Mike Creech, Web Content Manager, & Ken Varnum, Web Systems Manager, University of Michigan Library .

Learn how to foster user-friendly digital information flows by eliminating silos, highlighting context and improving findability to create a unified web presence. Hear how the University of Michigan Libraries’ (MLibrary) are reinventing the libraries’ web sites to emphasize information over the path users previously took to access it. By elevating information over its location, users are not forced to know which library is the “right” starting place. The talk includes tips for your library web redesign process and user-centric design process.

Zij combineerden 33 websites van bibliotheken op hun campus, een half miljoen gebruikers. Aanvankelijk hadden die elk hun eigen website: dat maakte het voor de gebruikers lastig om te vinden wat ze nodig hadden. Of om zelfs maar de bieb te vinden überhaupt .

Blijkbaar is er een universeel probleem met bibliotheek websites: ‘I can’t find anything‘.

Ze begonnen met ontwikkelen van een ‘branding’, lieten mensen weten dat ze ermee bezig waren, ontwikkelenden een navigatie die zo consistent mogelijk was, en toch in staat was om de individuele bibliotheken zoveel mogelijk zelfstandig content laten toevoegen.

Slides

_____

Aanvulling: Betere writeup bij Librarian in black (ongelooflijk wat die kan, petje af)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s