Van Hotmail via Thunderbird naar Gmail

1 Reactie

Thunderbird is al een hele tijd mijn email programma: dat heb ik gebruikt om de mails uit een wat nieuwer Hotmail account in Gmail te krijgen, omdat dat niet via Outlook kon. Maar zonder gedoe gaat dat niet.

Allereerst moet je de juiste versie (2) van Thunderbird hebben. dan moet je dus de Webmail en de Hotmail extensies installeren en zorgen dat-ie door de firewall kan. Maar dan nog.

Alleen de items in de IN box van Hotmail worden ingelezen, en soms nog niet meer dan 50. Dus als je meer dan 2 pagina’s hebt dan lukt het niet altijd. Hij blijft ook hangen op te grote bestanden (bijlages) : dan gebeurt er gewoon niets. Of te vaak ‘geantwoord’ op eenzelfde onderwerp. Alles wat je in mapjes hebt gezet komt niet mee. Stukjes bij beetjes moet je die dus in de inbox zetten, ze overhalen en verwijderen. En dan nog: soms staan er 45 in, en leest hij er maar 25 … Met wat heen en weer gezet van ’t ene Hotmail mapje in het andere en terug naar de inbox heb ik nu ’t meeste over: sommige mailtjes zullen wel ontbreken en anderen er dubbel inzitten, maar ’t is gelukt.
Om onduidelijke redenen staat er soms geen datum bij de gedownloade items bij … Maar ja, van dat account ben ik nu gelukkig helemaal af en de meeste info zit nu bij de complete verzameling, want overzetten in Thunderbird naar Gmail is een fluitje van een cent 😉 . (In Gmail IMAP enablen, volg instructies Gmail, maak mapje aan in Gmail account en sleep in Thunderbird je berichtjes in dat mapje.)

Maar wat een raar gedoe: waarom denkt MSN zo hun klanten te moeten vasthouden? 😦
Als je een goed product hebt blijven ze vanzelf wel, en de meesten houden het account toch aan voor het chatten, waarvoor je je overigens met je hotmail adres moet inloggen, ook als de mail zelf niet meer actief is (na 3 maanden)….

One thought on “Van Hotmail via Thunderbird naar Gmail

  1. Pingback: Hotmail forwarden naar Gmail « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s