Van Hotmail naar Gmail

6 Reacties

Al lang voor Google zelfs maar bestond had ik al een Hotmail account: voor zaken waar ik mijn privé email adres niet voor wilde gebruiken. Maar zodra Gmail vrijkwam nam ik er daar een, en al gauw meer dan een 🙂 .

Maar op een gegeven moment wordt dat wat onoverzichtelijk: tijd om de boel opnieuw te organiseren.

Nu de mogelijkheid bestaat om 5 accounts aan een ander Gmail account toe te voegen, heb ik de gelegenheid te baat genomen om een centraal archief van alle mails te openen. Zodat er nu in elk geval weer wat overzicht is: zeker met de gekleurde labels die Gmail nu gebruikt zie je in een oogopslag wat bij wat hoort.

In de loop van de tijd erger ik me steeds meer aan Hotmail en ik wil eraf, maar hoe krijg ik die mailtjes over naar het centrale Gmail account?
Er zitten teveel mailtjes in om te forwarden, en Hotmail ondersteunt geen POP3 of IMAP, zodat je dat account niet aan een bestaand Gmail account kunt toevoegen. Als je wat rondzoekt op Internet kom je op het advies om Getmail te gebruiken: maar om nou een nieuw account aan te maken alleen maar om dat te doen …. daar voel ik niet zoveel voor.

My digital life kwam met een andere oplossing, die er wat ingewikkeld uitziet, maar wel werkt. Door een (tijdelijk) account aan te maken in Outlook, krijg je een map met al je Hotmail erin. En als je dan in Gmail de IMAP enabled (en Gmail beschrijft precies hoe je dat moet doen) krijg je ook een Gmail mapje in je Outlook. Daarna kopieer je je Hotmail mapje in je Gmail folder en klaar is kees: als je verbinding legt met je Gmail account staan ze er ineens in 😉 .
De hotmail configuratie in outlook werkt alleen voor de oude accounts: voor het Hotmail-account dat ik vorig jaar heb aangemaakt werkt het niet, blijkt dat je daarvoor moet betalen 😦 . Bewijs temeer dat ’t een @#$%$ programma is! Maar mogelijk lukt het wel via Thunderbird, dat ga ik nog proberen.

Hotmail zelf gebruik ik nog nauwelijks, maar ik wil het wel aanhouden, dus de enkele email die daar nog op komt, forward ik wel handmatig. Als je wilt forwarden werkt dit truukje misschien wel.

Waar ik nog niet helemaal gelukkig mee ben: je kunt vanuit je verzamel account wel een bericht versturen op naam van de individuele accounts, maar daar staat, als de ontvanger Outlook (of Planet) heeft, dan weer de ‘echte’ afzender bij … en dat wil je nu juist weer niet!

6 thoughts on “Van Hotmail naar Gmail

 1. Het sturen is geen probleem: vul gewoon je gmail email adres in en klik op send.
  En forwarden van afzonderlijke mailtjes gaat ook, het automatisch laten doorsturen daarentegen … dat doet-ie niet.

 2. Pingback: Mijn weblog is wie ik ben op het net « Dee’tjes: over internet, zoeken, bibliotheken, research en nog zo wat

 3. Pingback: Hotmail forwarden naar Gmail « Dee'tjes

 4. zelfde “probleem” hier, als je het al zo mag noemen, ik heb nu via POP3 mijn hotmail berichten laten importeren steeds naar mijn Gmail, maar dat duurt lang om ze door te sturen merk ik, is er een mogelijkheid om gewoon van alle mails die naar je hotmail worden gestuurd, dat ze gelijk naar je gmail worden gestuurd, zonder iedereen te moeten vertellen het naar je gmail te sturen?

  alvast bedankt

 5. Hoi,

  Je moet het andersom doen: in gmail bij settings > Accounts and Import > Add POP3 email account je gegevens van hotmail invullen.
  Dan haalt hij voortaan hotmail berichten zelf op: die komen dan automatisch in je gmail.
  Evt kun je ze dan ook nog voorzien van een label en voila….
  Gaat perfect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s