QuadSearch en WASALive

1 Reactie

Via AltSearchEngines kwam ik bij QuadSearch: een metazoekmachine die zowel van Google als van Yahoo!, Ask.com en LiveSearch gebruik maakt. Zo op het eerste gezicht ziet het er wel goed uit: zal ik best wel gaan gebruiken. Al kreeg ik vandaag 107 hits op dezelfde zoekvraag waar ik er gisteren 111 op kreeg: hij lijkt dus de ‘fout’ te vergroten 😉 .

Al klikkende op de resultaten kwam ik bij een zoekmachine waar ik nog nooit van gehoord had: Wasalive!. Dat is een van origine Franse (Ajax) zoekmachine naar het nieuws van de laatste 30 dagen in websites en blogs. Hij heeft naast de Franse ook een Nederlandse en een Engelse versie, met per taalgebied aangepaste resultaten.

Je krijg een cloud in beeld met de meest gebruikte zoekwoorden (keywords) van die dag, maar ook een zoekbalkje waar je naast nieuws ook kunt zoeken op images en audios van de afgelopen maand. De resultaten van de weblogs zijn nogal divers: er zitten hele goede, maar ook nogal wat mindere bij. De zoekmachine is bliksemsnel!

Er is ook een ‘live spy‘ optie, en daar word je pas echt zenuwachtig van …

One thought on “QuadSearch en WASALive

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s