OvidSP eTOC management een hele verbetering

Laat een reactie achter

Wij hebben een aantal abonnementen op inhoudsopgaven van full-text tijdschriften lopen via Ovid. In het klassieke systeem was dat nogal omslachtig, nl gebaseerd op een zoekactie in de journals@ovid database met een beperking op jaar van uitgave, want anders krijg je ook alle artikelen toegestuurd na een correctie of als er een back-file is toegevoegd. Dat wil ook zeggen dat je elk jaar die zoekacties aan moet passen, want een ‘groter dan’ zoekactie werkt niet.
Je kunt aangeven hoe vaak je een update wil: ik wil er alleen een als er een nieuw nummer bij is gekomen, maar die optie is er niet. Dus elke week krijg ik allerlei mailtjes met een zoekactieresultaat van 0…

Het nieuwe systeem is een hele verbetering. Je klikt op ‘ eToc management system’ en kunt daarna je email adres invullen (bij a): denk er wel aan om dat met kleine letters te doen!

Daarna krijg je een lijst met titels waar je toegang toe hebt (c), en die voeg je via de knop ‘ Add’ toe aan het open vakje erboven (b).
Niet vergeten daarna op ‘Update’ helemaal onderaan te klikken (is me ook al overkomen).

En vervolgens krijg je dus alleen een mail wanneer een nieuw nummer aan het bestand is toegevoegd, met alle titels keurig onder elkaar, voorzien van link naar de full-text!

Geweldig! Hier ben ik echt blij mee, eindelijk een uitvoer zoals de meeste andere systemen dat ook hebben.

Voor zover ik kan zien kun je geen abonnement nemen op een titel waar je geen full-text toegang toe hebt trouwens, maar die e-alerts heb ik toch niet bij Ovid lopen.

Meer info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s