Linken naar Furl topics

2 Reacties

Toen ik een poosje geleden mijn Furl account weer onder handen nam, bleken er problemen te zijn: de  zoekacties binnen mijn eigen bestand werkten niet meer. Je kunt dat zelf niet herstellen, maar op mijn verzoek hebben ze het geherindexeerd, en alles werkte weer als een zonnetje… tot ik gisteren een ontdekking deed.

In de goede web 2.0 traditie heb ik verschillende systemen aan elkaar geknoopt: dus in onze bibliotheek-Wiki heb ik een pagina gemaakt met daarin een hele lijst onderwerpen met links naar onze Furl-topics (categorieën). Een link zag er zo uit: http://furl.net/<username>/<TopicName&gt;. Dat lijkt een logische manier van doen toch? En het werkte perfect, iedereen tevreden.

Gisteren zag ik ineens dat de links niet meer werkten: dus heb ik moeten uitvissen hoe ze nu in elkaar steken en ze stuk voor aanpassen. Dat was nog een heel gedoe, want aan de link kun je nu niet meer zien van welke Furl-gebruiker dit betreffende topic afkomstig is: deze bijvoorbeeld. Als jezelf ingelogd bent, krijg je je eigen topics, maar als je dat niet bent, en mijn klanten zijn dat immers niet, krijg je een ander (of geen) resultaat. En ik wil verwijzen naar mijn eigen selectie! Dus in de link wil ik ook de username hebben. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar wie weet hoe lang dat al aan de hand was 😦 , bovendien ben ik er ook onzeker over of deze links nu wel blijven werken…

Ze bieden wel de mogelijkheid om een script met een zoekactie in je site op te nemen, maar de ene versie werkt niet (blanco pagina) en de andere versie kan ik weer niet in de WIKI kwijt, en moet ik weer teruggrijpen op de pure HTML … 😦 .

Leveranciers van Web 2.0 zaken zouden meer rekening moeten houden met hoe hun afnemers de onderdelen gebruiken: zie ook Wowter over RSS. En zeker niet ineens essentiële zaken wijzigen zonder dat heel duidelijk aan te geven.

2 thoughts on “Linken naar Furl topics

  1. Pingback: Ik heb het gehad met Furl! « Dee’tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s