Nabeschouwing over het NVB jaarcongres 2007

Laat een reactie achter

De Reehorst is een mooie locatie voor een grote bijeenkomst, en de ‘gelaagdheid’ draagt zeker bij aan de sfeer. Het maakt het wel wat onoverzichtelijk en ik moest meteen aan de vorige keer denken dat ik er was: al die trapjes naar alles zijn niet handig als je slecht ter been bent 😉 . (Maar da’s voorbij gelukkig)

Met het live bloggen had ik al wat ervaring opgedaan tijdens de EAHIL2006 en de ILI2007: het is heel vermoeiend, en het is bijna onmogelijk om alles op te pakken, maar het geeft je ook wel een kick. Het was leuk de andere bibliobloggers tegen te komen. Aanvankelijk hadden we geen WIFI toegang, maar Marina had een code geritseld waarmee we in elk geval via een van de twee netwerken toegang hadden. Maar niet tegelijk helaas. De WIFI was erg traag, waardoor je af en toe stukjes in Word moest noteren tijdens het veiligstellen van conceptjes, maar omdat er twee netwerken waren hadden we wel overal toegang.

Dat de opening door twee acteurs wat werd verlucht was aardig, ik was blij met de keuze voor Wowter als informatie professional van het jaar, vond het wel jammer voor de andere twee, maar dat heb je met keuzes. Esther Hoorn kreeg de Victorine van Schaik prijs van John Mackenzie Owen (John, volgende keer de overhead gebruiken, dan is het in de zaal gemakkelijker te volgen).

Over de key note van Cor Molenaar heb ik al bericht: hij deed me een beetje aan Stephen Abram over de Next generation denken. Stephen gaat iets verder: die zegt dat de hersenen van de jeugd anders werken, Cor houdt het (in zijn praatje althans), bij gedragspatronen die je in je jeugd leert. Uiteindelijk komt het misschien wel op hetzelfde neer. Toch vond ik met Rita dat hij de 30+ers teveel over een kam strijkt: deze ruim-30+er is heel wat computervaardiger dan sommige van de 25jarigen 🙂 .

Samen met Jan heb ik Murray verslagen, hij beter : ik had wat moeite mijn aandacht erbij te houden. Dannielle had wat laptop problemen, Marianne blogde niet, maar Twitterde, en Zijlmo heb ik uit mijn ooghoek gezien. Eva even kort gesproken en gauw een foto als bewijs gemaakt :-).

Al voor het congres hadden zich 10 NVBers als Twitteraar kenbaar gemaakt en tijdens de dag zijn er nog 5 bijgekomen. De NVB Twitter was voor het congres opgezet, en blijft voorlopig nog een poosje: het is wel grappig om een verzameling bibliotheek twitteraars bij elkaar te hebben. Gedurende de dag was er wel regelmatig storing, het is zelfs een paar uur uit de lucht geweest: een stabiel programma is het nog niet. Sommige tweets kwamen zelfs pas een dag later binnen. Als je er een RSS abonnement op neemt, kun je ze lezen zonder naar de site te gaan. Wowter heeft ze ook aan de bibliotheek20.ning biblioblog RSS feed toegevoegd trouwens.

Er was royaal de tijd voor de pauzes en een prima lunch en omdat er in verschillende ruimtes voorzieningen waren hoefde je ook niet lang te wachten. De beurs was ook ruim opgezet, even Kim (ingressus) gesproken, Leo Vittali van Swets weer eens gezien (leuk!), Aura bekeken, OvidSP kritisch besproken met Connie, ProQuest, Ticer en de andere firma’s bezocht en vooral oude bekenden tegen gekomen.

Tussen de middag de ALV: ik ben niet naar de BMI gegaan, omdat ik vind dat ik geen medisch bibliothecaris meer ben. Er is daar over de toekomst van Biomedbiblog gesproken, dat ligt me na aan het hart en het doet me genoegen dat het waarschijnlijk wel, in een andere vorm, voortgezet wordt. Mogelijk worden zelfs de archieven overgezet. Bij Sjors is het in elk geval in goede handen, maar het zal allemaal nog wel even duren. Van Biomeditaties staat nu definitief het laatste nummer op stapel: het einde van een tijdperk, maar … de tijd van geschreven blaadjes is m.i. echt voorbij.

De informatie van de AIVD ging voornamelijk over hoe het is om voor de AIVD te werken, en KBenP had twee vlotte dames ingeschakeld, omdat de aanwezigheid van Jeroen Tegelaar in een ander track gewenst was.

Daarna de borrel, toen had ik eindelijk de gelegenheid de e-readers vast te houden: leuk!

Ik ben niet zo’n vaardig fotograaf als ik zou willen, dus dacht er te weinig aan om foto’s te maken, maar de paar die ik heb gemaakt heb ik meteen op Flickr gezet. Dit zijn alle NVB07 foto’s: tot nu toe alleen van Rita en Guus.

Het was al met al heel gezellig, en om half 8 kwam ik bekaf thuis..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s