Full-text links in PubMed

1 Reactie

Ik heb al een paar jaar niet meer in PubMed gezocht, maar laatst kwam ik een titel tegen in mijn lezer die me interessant leek en die me naar de beschrijving in PubMed bracht:

J Med Libr Assoc. 2007 Oct;95(4):445-450.
Characteristics of cancer blog users. Kim S, Chung DS.

Ik weet dat die titel full-text bij PubMed Central is, maar waar zit de full-text link tegenwoordig … euhhh … niet te vinden dus! Hier voelde ik me echt onnozel over: jaren PubMed searches gedaan, eindeloos cursussen daarin gegeven en nu de full-text knop niet meer kunnen vinden 😦 . Ik wist niet beter te bedenken dan de titel maar in good old Google te plakken en kwam meteen ter plekke. Geen wonder dat het publiek zich an masse afwendt van de bibliografische systemen als dat zo werkt.

Waar is PubMed ful-text link

In het artikel staat trouwens niets dat je niet verwacht zou hebben om ‘gezond verstand’ redenen, maar daar gaat het even niet om. Kunnen de artsen wel bij de full-text die ze nodig hebben komen zonder kunstgrepen?

Maar misschien ligt het eraan dat het nog te recent is: bij oudere titels zie je de link wel rechtsboven  ‘Related links’ verschijnen trouwens 🙂 .

One thought on “Full-text links in PubMed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s