Hoe hou je Amsterdam-zuidoost mooi?

Laat een reactie achter

Het is heel mooi wonen in Amsterdam-zuidoost. Ondanks dat je in de ‘grote stad’ woont heb je kilometers en kilometers wandel- en fietspaden, in gelukkig nog gescheiden verkeersstromen. Heel autoluw dus.
Maar als het aan de Stadsdeelraad ligt zal dat niet zo lang duren: ze begrijpen niet dat wonen en groen met elkaar verbonden zijn en zien dat als aparte eenheden. O, willen mensen graag in zuidoost wonen? Dan plempen we het groen toch vol huizen! 😦 Terwijl dat groen juist de reden is dat mensen hier graag wonen…
Of ze plaatsen een groot rood gebouw middenin de ecologische hoofdas, bovendien tegen de zin van de bewoners in … Dat is dus niet de manier, stadsdeel, om Amsterdam-ZO mooi leefbaar te houden. En dat is ook niet de manier om de burgers het gevoel te geven dat de politiek er is voor de burgers, eerder het tegendeel.

Wat wel aardig is te vermelden: om de buurt schoon te houden hebben een aantal hondenbezitters bedacht dat ze, omdat ze toch vaak met de hond op pad zijn, regelmatig met een plastic tas en een grijpertje op pad gaan om daar het zwerfvuil in te verzamelen, even afgezien van de hondenpoep dan 🙂 .

Dit was dus toch maar een logje als bijdrage in het kader van ‘blog action day’:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s