ILI2007: Intute

Laat een reactie achter

Jackie Wickham University of Nothingham / Intute
Martin Gill, University of Leeds (UK)

Intute is een vrij goed bekend staande gratis service die de gebruikers naar kwaliteits informatie wil leiden met een online catalogus en tutorials. Meerdere universiteiten in de UK werken er aan mee.
Ik ken het van hun goede tutorials, maar daarnaast kun je ook elementen van hun website openen in die van jezelf.
Op dit moment is er gewoon veel te veel op het net, en up-to-date blijven is voor elke individuele bibliothecaris een ‘big headache’ , daarom kun je ook gebruik maken van hun services: hun zoekbox ook op je eigen bibliotheekpagina gebruiken. Of leeslijsten maken met behulp van hun systeem.
Als je geregistreerd bent (ook gratis) kun je ook records bewaren en importeren in je eigen website. De update is automatisch: ze kunnen bijv ook in je weblog opkomen.

Martin Gill van Leeds Universtity vertelt enthousiast over hoe hun website aan vernieuwing toewas en ze met intute wilden aanvullen. Het leek op het laatste moment vast te lopen vanwege het Javascript gebruik: Intute heeft dat omgezet naar PHP.
De website van Leeds lijkt nu voor een groot deel hun werk, maar in wezen is dat niet zo 😉 , de zoekbox, de RSS feeds en dergelijke komen van Intute. Daarnaast hoefden ze dus geen server te kopen, geen software en geen link checking. Ze moesten natuurlijk wel wat aanpassen, maar die kosten daarvan zijn minimaal. Ze vullen het aan met eigen resources; My Nonintute 🙂 .

Er is geen restrictie op het gebruik: iedereen kan dat doen: zie de website onder ‘ integration’. Het lijkt me een interessant optie: hoef je zelf je websites niet meer bij te houden

The University of Leeds has a new approach to creating web guides for a library portal using Intute’s dynamic linking functionality

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s