HBO-Kennisbank

2 Reacties

Een onderdeel van DareNet is de HBO-kennisbank. Doel is vnl scripties op te nemen, maar je vindt er ook andere zaken in, als bijv het artikeltje van Poortman en Bierens over folksonomy uit de IP (geen full-text link trouwens).
Het systeem zoekt snel, maar de presentatie van leestekens in de samenvattingen laat te wensen over.

‘Ieder jaar produceren studenten, docenten en lectoren van de hogescholen in Nederland duizenden scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen.
Het kapitaal aan kennis dat hierin opgeslagen is, wordt in de HBO Kennisbank digitaal beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden van over de hele wereld. De HBO Kennisbank maakt de producten van de hogescholen eenvoudig te vinden en gemakkelijk toegankelijk. Tot medio 2007 worden vooral scripties opgenomen van zeven hogescholen. Het is de bedoeling in de loop van 2007 ook ander materiaal op te slaan. Dan zullen ook meerdere hogescholen hun producten via de HBO Kennisbank publiceren.’

Aan scripties is vaak moeilijk te komen, dus dit is een heel mooi initiatief. Zeker omdat de scripties er nog full-text aanhangen ook 🙂 .

2 thoughts on “HBO-Kennisbank

  1. Mijn werkgever (Fontys) doet er ook aan mee maar het is aan de instituten om te bepalen of ze ook daadwerkelijk scripties aanleveren. Verbazingwekkend vind ik het redelijk grote aantal studenten dat besluit om de scriptie niet openbaar te maken. En dat terwijl er veel belangstelling is voor de nog aanwezige scripties. Het blijkt wat betreft privacy toch ineens wat gevoeligheden op te leveren als je scriptie zomaar via Google gevonden kan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s