Bookcrossing

4 Reacties

Mijn huis raakte (te) vol met boeken (en boekenkasten) en ruim een jaar geleden ben ik begonnen met opruimen. Vele tientallen titels heb ik verkocht op Marktplaats. Dat was wel een gedoe maar ik heb er veel plezier aan beleefd: soms waren mensen al lang op zoek naar iets en waren heel blij om eindelijk hun titel te vinden. En van de opbrengst kon ik ook nog eens twee kamers opknappen ook!

Maar na verloop van tijd was er niet zoveel animo meer voor wat ik te bieden had, en er waren er toch nog een aantal planken over met boeken die ik ook kwijt wilde. Dus na het hilarische verhaal van Rita, leek mij het een aardig idee om Bookcrossing eens te proberen.

Er is ook een nederlandse site, daar kun je etiketjes vandaan halen om op de boeken te plakken, maar aanmelden en titels registreren moet je op de internationale. Soms kost dat best nog wel een tijd voor de gegevens in de database zijn opgenomen. Na de registratie kun je dan zeggen wanneer en waar je ze hebt achter gelaten. Ik ga daar niet een aparte registratie voor opzetten, dus schat zo ongeveer wanneer ik ze grofweg in een bepaalde buurt ga achterlaten.

Dus nu zie je me af en toe met een tasje boeken wat verstrooid staan te doen 🙂 . Het heeft beslist een hoog sinterklaasgehalte!

Als iemand ze vindt, is het de bedoeling dat de code die op de boeken staat genoteerd wordt op de bookcrossing site. Benieuwd of ik er nog ooit wat van hoor: zo niet, ook goed.

4 thoughts on “Bookcrossing

 1. Heb vandaag in de bieb een free book gevonden. Ik ben blij verrast!
  Het gaat om : Het gezicht van de godin van Catherine Lim

  Dit is de eerst keer dat ik met bookcrossing in aanraking kom, ook nog nooit van gehoord. Ik ga het boek lezen uiteraard en doorgeven wat ik er van vond. Dan ga ik het ook weer als kadootje ergens neerleggen! mm

 2. Van de 35 boeken die ik een maandje geleden uitgestrooid heb, heb ik van 1 (maar) een reactie terug gekregen.
  Ook van iemand die het erg leuk vond en er zelf ook mee door ging.

  Ikzelf heb laatst een verpleeghuis gevonden waar ze overtollige boeken ook op prijs stelden, en die heb ik voorzien van tassen vol van alles en nog wat ;-).

  Bookcrossing is eigenlijk vnl leuk voor specifieke titels. En die moeten dan ook nog goed terecht komen natuurlijk.

 3. Een paar maande geleden kampeerde ik op Ameland en vond daar een Bookcrossing titel: heel erg leuk vond ik dat, en had me al voorgenomen te reageren, maar helaas vind ik het boek zelf echt helemaal niks en heb het laten liggen.

  Maar meer dan die ene reactie op mijn eigen boeken heb ik niet gehad.

 4. Pingback: Gratis af te halen | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s