Scopus en de H-index

1 Reactie

Voorheen kon je ook al tamelijk eenvoudig de H-index berekenen in Scopus maar nu hebben ze dat versimpeld: met zoeken via de Author index (klik op Details) krijg je meteen de H index van de betreffende auteur in beeld en kun je om de grafiek vragen. Mooi service Elsevier! Scopus H-index

Het blijft natuurlijk altijd zaak om erbij te zeggen, via welk systeem je de h-index berekend hebt, zoals Peter op Weblog I&C ook al concludeerde 🙂 .

Daarnaast moet je ook je onderzoekers stimuleren om Elsevier ‘ feedback’ te geven, en te vertellen van welke publicaties zij de auteur zijn, omdat nl via de details alleen de titels geteld worden van die specifieke auteursingang, en niet alle varianten in auteursnamen meegenomen worden.
Je kunt nog steeds meerdere (spellingen van) auteursnamen bij elkaar optellen en het op de ‘oude’ manier doen trouwens: de auteur van wie ik hierboven de h-index van 4 kopieerde heeft ‘ in het echt’ een H-index van 10…. .
Als je dan op ‘Citation tracker’ klikt krijg je de H-index met de bijbehorende grafieken:

Scopus en de H-index via Citation tracker

Meer informatie

One thought on “Scopus en de H-index

  1. Pingback: Scopus en het verschil in de H-index « Dee’tjes: over internet, zoeken, bibliotheken, research en nog zo wat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s