Googlescore

1 Reactie

Bijna iedereen doet het wel: de eigen naam Googlen.

Theo Jansen in de Volkskrant (Kennis katern 21 april) stelt voor om voor bekende Nederlanders de Googlescore (GS) in te voeren. Die score bestaat dan uit het aantal cijfers dat het getal van het zoekresultaat beslaat: Willeke Alberti (hij vond er 192.000, ik 185.000 voor de NL versie en 186.000 voor de ENG versie) zou dan GS 6 scoren. Hoe hoger je GS, des te bekender ben je echt. Deeboeks scoort 110 in de nederlandse en 120 in de engelse Google zoekactie. GS 3 dus, maar wel meestal mijn eigen logjes. Wowter komt op 15.700: GS 5 dus: dat is al echt een BNer, en zelfs in twee talen hetzelfde getal!

Praktisch niemand scoort 0 zegt Theo, maar ik heb wel eens bekenden van mij gegoogled die er op geen enkele manier uitkwamen 😉 . Maar Theo heeft wel een naam bedacht die 0 scoort: Govert Heekamp.

De grap is wel dat nu ik hem hier noem, hij niet op 0 zal blijven… Misschien is dat ook wel zijn bedoeling: een ‘ raar kapsel’-resultaat te bereiken. 🙂 .

Aanvulling 23 april: het is echt onzin: als je Theo Jansen ‘googlet’ komthij uit op GS 7: bekender dan Willeke  … ?

One thought on “Googlescore

  1. Google (Nl versie) komt nu met deze log als resultaat op de zoekactie naar Govert Heekamp: kost Google dus precies een dag om het te indexeren.
    Niet gek voor zo’n grote machine toch?
    De Engelse versie kan hem nog niet vinden. Fascinerend dit soort dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s