Googlen of goochelen?

Laat een reactie achter

In mijn ‘spaties zoekactie-tjes’ viel me de wisselende getallen van de Google Scholar zoekactie al op.

Een zoekactie die ik vorige week deed voor een volgende post naar een enkel woord leverde 476.000 hits op, en kort daarna deed ik nog eens precies hetzelfde, en ja hoor: 11.000 minder. Vervolgens bleef dat getal wel een poosje gelijk.

Nou hoef ik ze niet allemaal te zien, maar ik verbaasde me toch over het fenomeen en ging een paar dagen later eens wat proberen.

De eerste keer exact hetzelfde woord 428.000, pal daarop dezelfde zoekactie: 442.000, de derde zoekactie 453.000, de vierde 443.000, de vijfde 430.000. En het enige wat ik doe is precies dezelfde zoekactie twee seconden later herhalen… wonderlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s