Toekomstig ontwerp

1 Reactie

Don Norman is de schrijver van (o.a.) Design of Everyday Things (2002), uitgekomen in 1988 als The Psychology of Everyday Things. Een heerlijk boek, waarin hij aangeeft dat het een eigenschap van mensen is om, als iets verkeerd gaat, er maar van uit te gaan dat ze zelf iets niet goed hebben gedaan. Terwijl het vaak mankeert aan een goed ontwerp van voorwerpen. Hear, hear! Ik kan niet genoeg krijgen van die voorbeelden die hij geeft.

Hij is nu bezig aan een nieuw boek: ‘The design of future things‘ te verwachten in 2007, en een hoofdstuk ervan heeft hij alvast op zijn site gezet.
‘Emotional design’ is een andere titel waarvan hij een paar hoofdstukken op het net heeft gezet en ‘Why things don’t work’ is de titel van een boek dat in 2008 uit moet komen.
Hij ontwerpt zijn toekomst in elk geval wel zorgvuldig :-).

One thought on “Toekomstig ontwerp

  1. Als je wilt weten waarom dingen niet werken hoef je niet zo ver te zoeken. Deze zaterdag (24 feb 2007) schrijft Frank Kalshoven in de Volskrant in zijn column ‘Het spel en de knikkers’ een aardig stukje over het waarom. Een van de redenen is volgens hem het te snel uitrollen van nieuwe technologie. Hij verwijst in zijn stukje naar het begrip ‘operationele excellentie’ en geeft het stukje als titel mee: ” Operaties zijn de achilleshiel van de economie”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s