Picarta spreekt RSSs!

6 Reacties

Als je je nu aanmeldt bij Picarta krijg je de mogelijkheid om hun nieuwe interface te proberen. Als je dat doet, en je gebruikt Firefox, kun je je via de browser abonneren op de RSS feed. Die RSS staat verstopt in de URL (Dank je Gerard, ik zocht er ook al naar). Mijn lezer (Google Reader) leest in elk geval het eerste resultaat zonder probleem in, dus ik verwacht dat dat verder ook wel zal lukken.

Via Explorer 7 lukte me dat niet: ook omdat hij van de feed toch iets anders maakt dan wat er precies in de URL staat, en de IE7 RSS mogelijkheid ook wel erg beperkt is.

Het is wel te hopen dat Pica deze RSS mogelijkheid wat gaat uitwerken, want ook voor minder volhardende eindgebruikers kan dat heel handig zijn 🙂 . En graag een beetje meer kleur in jullie interface mensen!

6 thoughts on “Picarta spreekt RSSs!

 1. Helaas, ik zie t icoontje wel in Firefox en ik kan ook wel iets opslaan als ” live-bookmarks” maar niet als rss-feed in Google Reader. Gewoon enkelvoudige zoekopdracht. IN IE inderdaad geen spoor van RSS.
  We moeten toch nog even wachten tot het wat duidelijker wordt.

 2. De RSS werkt zowel in de oude als in de nieuwe interface. Voorzover ik weet werkt het ook met IE7.

  Om RSS wat handiger te maken is er ook een sorteeroptie invoerdatum bijgekomen. (Dan zie je dus de nieuwste toevoegingen)

  Een ander aardigheidje is zat in Firefox 2.x en IE 7 PiCarta kan worden toegevoegd als browser zoekoptie (als alternatief 🙂 voor bv wikipedia of google). PiCarta staat automatisch in de lijst als PiCarta actief is. Door er op te clicken wordt het een permanente zoekoptie)

 3. Dankjewel voor je reactie Rob, maar ik denk dat je in de war bent met SDI.
  SDI stuurt een bericht naar je email adres, en dat kun je met beide interfaces.

  RSS lees je in een RSS lezer, en daarvoor moet je die lezer een opdracht kunnen geven om de feeds op te halen. In IE7 is daar geen enkele mogelijkheid toe, in Firefox maar heel beperkt.
  Een RSS gebruiker verwacht een icoontje als deze of een link ergens te zien. een sorteeroptie heb je niet nodig, want een RSS feed neemt per definitie wat nieuw is.

  Picarta als browseroptie is weer iets HEEL anders, dat kun je zelf ook al toevoegen aan een eigen toolbar.

  Waar we wel op zitten wachten is een goede en duidelijke mogelijkheid om je op een RSS feed te kunnen abonneren, bijv in de opsomming van de resultaten bij zoekgeschiedenis!

 4. Nu maak ik me toch ernstig zorgen: op 1 maart heb ik een RSS feed bij Picarta geplaatst op ‘aids’. Om te kijken wat het oplevert.
  In eerste instantie gaf dat een net lijstje titels, maar sinds die tijd helemaal nada…. werkt het dan toch niet ;-( ?

 5. Het is nu 17 april. De RSS feed bij Picarta op ‘aids’ heeft nog steeds niets opgeleverd. Het kan echt niet dat er sinds anderhalve maand niets over AIDS geschreven is.
  Je kunt dus wel een nieuwe RSS ‘zetten’, en dan lijkt het net of het werkt, maar er komen geen nieuwe resultaten op binnen: daar heb je dus niets aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s