PsyDok: psychologische full-text

1 Reactie

Een bestand waar je weinig over hoort, maar die toch interessante full-text items heeft op het gebied van de psychologie is PsyDok, de ‘ Volltextserver der Virtuellen Fachbibliothek Psychologie’

PsyDok, der Volltextserver der Virtuellen Fachbibliothek Psychologie, dient Erschließung und Archivierung wissenschaftlicher Literatur aus dem Fach Psychologie. PsyDok ist Teil des von der Deutschen Forschungsgemeinschaft (DFG) geförderten Projekts „Digitale Psychologie Information (DPI)“. DPI dient der Verbesserung des Informationsangebotes und -nachweises der Online-Publikationen im Fach Psychologie. DPI ist ein Gemeinschaftsprojekt des Zentrums für Psychologische Information und Dokumentation (ZPID) und des Sondersammelgebietes Psychologie an der Saarländischen Universitäts- und Landesbibliothek (SULB) .

Ze publiceren soms nieuwe, maar vaak ook (retrospectief) oudere wetenschappelijke literatuur op het gebied van de psychologie. Rapporten vaak, meestal Engelstalig, en vaak met  zowel een Duitse als een Engelse samenvatting.
RSS feed op de nieuw toegevoegde items is aanwezig.

One thought on “PsyDok: psychologische full-text

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s