Dual monitors en de Extended desktop

Laat een reactie achter

Dat had ik eerder moeten doen! Ik heb er een tweede monitor bij op mijn pc.

Dual monitors, plaatje van Wikipedia

(Dit is niet mijn opstelling, maar die lijkt erop)

Met een tweede monitor aan je PC kun je werken met een ‘Exteded desktop’ of een ‘ Clone’.

Eigenlijk wilde ik zoiets omdat, als ik een klant wilde laten meekijken op de computer, je in zo’n ongemakkelijke houding zit, met zijn 2en voor een scherm. (Of mensen komen op je buro zitten, of erger, hangen over je schouder heen.)
Aan balies zie je het wel: dat een medewerker/ster je inschrijft en dat je zelf mee kunt kijken of het goed gaat.

Voor een bibliotheek leek mij dat eigenlijk ook heel handig, en het bleek dat een tweede monitor zonder probleem aangesloten kon worden op mijn pc.
In de ‘Clone’ mode zit ik gewoon achter een van de twee schermen en draai het andere naar naar de klant toe: deze kan normaal zitten en precies zien wat ik doe. Dat werkt prima.

Leuke bonus: als er geen bezoek is, kun je werken in de ‘ Extended desktop‘ mode: dan heb je lekker twee monitoren voor jezelf:-) . Ik heb er een handje van om een heleboel pogramma’s tegelijk open te hebben, en die kun je dan over twee schermen verdelen. Ideaal.
Softewarematig schakel je eenvoudig tussen de ene en de andere ‘mode’ heen en weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s