dLIST scant Bibliotheekgeschiedenis

Laat een reactie achter

DLIST: (Digital Library of Information Science and Technology) is een open access database van artikelen op het gebied van Library and Information Science. (LIS). Ze zijn bezig met een project om oude artikelen te scannen en online beschikbaar te stellen.

Zo kreeg ik een artikel van Ranganathan (Ranganathan, S. R. (1931) The Five Laws of Library Science. Madras Library Association (Madras, India) and Edward Goldston (London, UK).) onder ogen uit 1931: de scans zien er niet zo mooi uit trouwens.

Het deed wel mijn studiedagen weer herleven en voor de huidige studenten lijkt het me ook handig als ze daar meteen online toegang toe hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s